Vesti
Sport
Bivši igrač Zvezde i Bodea analizirao Norvežane - Šta može presuditi u korist crveno-belih?
18.08.2024. 20:00
Izvor: sportske.net
Milan Jevtović odlično poznaje narednog rivala šampiona Srbije.
Fudbaleri Crvene zvezde u utorak 20. avgusta od 21 sat igraju prvi meč plej-ofa za plasman u glavnu fazu Lige šampiona, a domaćin crveno-belima u Norveškoj biće šampion ove zemlje Bode Glimt.
O narednom rivalu Beograđana govorio je bivši igrač prvaka Srbije, ali i Bode Glimta Milan Jevtović.
"Igrao sam u Bode Glimtu osam meseci, ali taj nivo kada sam ja bio deo kluba i sadašnji je ogromna razlika. Aktuelni trener Kjetil Knutsen je uspeo da preokrene sve. Uveo je sistem, igraju klasičnu formaciju 4-3-3, a oborili su sve rekorde u Norveškoj kada su u pitanju dati golovi u šampionatu i osvojeni bodovi. Ekipa su za apsolutno poštovanje, pogotovo kada igraju kao domaćini na veštačkoj travi. Jednu od prednosti, pored drugačije podloge, predstavlja i činjenica da su na vrhuncu fizičke pripreme. U Norveškoj je već prošla polovina sezone, što je takođe benefit za Bode. Problemi koji im se najčešće dešavaju u igri su prekidi. Upravo su na taj način primali najviše golova, a defanzivna linija im nije idealno funkcionisala. Zvezdina najveća šansa su definitivno ofanzivni prekidi",rekao je Jevtović za Zvezdin klupski sajt.
Veruje sadašnji krilni napadač mostarskog Veleža da će trener crveno-belih Vladan Milojević pripremiti svoju ekipu na najbolji mogući način.
"Verujem da će stručni štab na čelu sa šefom Vladanom Milojevićem dobro skautirati protivnika i odraditi analize koje su potrebne. Videće koje su mane i prednosti Bode Glimta. Crvena zvezda uvek ide na pobedu, naravno uvek poštuje protivnika, ali znaju se jasno ciljevi. Siguran sam da će tako biti u oba meča, kako u Norveškoj tako i na Marakani",zaključio je on.