Vesti
Sport
Vlahović se Piksiju zahvalio na pozivu!
28.08.2024. 20:00
Izvor: Sportske.net
Vlahović se Piksiju zahvalio na pozivu!
Objektivni razlozi ili nova afera?
Napadač Juventusa Dušan Vlahović neće igrati za Srbiju na startu Lige nacija protiv Španije i Danske.
Srbija će debi u A diviziji Lige nacija imati 5. septembra, kada će dočekati prvaka Evrope Španiju na stadionu Crvene zvezde, a tri dana kasnije će gostovati Danskoj u Kopenhagenu.
Vlahović je ovu informaciju objavio na kroz "stori" na svom Instagram profilu.
"Danas sam obavestio stručni štab da iz porodičnih razloga neću biti u mogućnosti da se odazovem pozivu selektora za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Španije i Danske", napisao je Dušan Vlahović na Instagramu.
Iskreno se nadamo da ovo nije neka nova afera u srpskom fudbalu i da će Vlahović biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za mečeve u oktobru.
Čovek koji je najbolji centarfor Serije A i koji je u ponedeljak uveče postigao dva gola protiv Verone, u pobedi Juventusa od 3:0, nikad u nacionalnom dresu nije igrao onako kako se od njega očekuje. Podbacio je i na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, ali treba istaći i da zbog prisustva u timu legendarnog Aleksandra Mitrovića nikad nije ni igrao na svojoj prirodnoj poziciji.
Podsetimo, Srbija će u novi ciklus ući bez dugogodišnjeg kapitena Dušana Tadića, koji se od državnog tima oprostio posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
Vlahović i Tadić neće biti jedine velike promene u odnosu na Srbiju kakvu smo gledali poslednjih godina, jer selektor Stojković ovaj put nije pozvao ni Filipa Kostića, Nemanju Gudelja, Vanju Milinković-Savića, Srđana Mijailovića, Mijata Gaćinovića i Filipa Mladenovića.