Vesti
Sport
"I dalje mi je sve nerealno!" Štoper Srbije Strahinja Pavlović o planovima sa "orlovima" i ambicijama u gigantu iz Milana
05.09.2024. 20:00
Izvor: Novosti
"I dalje mi je sve nerealno!" Štoper Srbije Strahinja Pavlović o planovima sa "orlovima" i ambicijama u gigantu iz Milana
Strahinja Pavlović je "trčeći" došao na nove pripreme reprezentacije Srbije. Novi štoper Milana je za sajt FSS govorio o svojim iskustvima u novom klubu, kao i svom putu u dresu A reprezentacije, od Mundijala u Rusiji, do nove sezone u Ligi nacija u kojoj je Srbija prvi put u A diviziji i krće od mečeva protiv Španije u Beogradu i Danske u Kopenhagenu.
- Promenio sam se dosta, ovo mi je četvrta godina u reprezentaciji. Došao sam u A tim sa 19 godina, dosta sam sazreo, mnogo toga se desilo i na planu klupske karijere, tako da sam zadovoljan i da će sve biti bolje i bolje - kaže Strahinja Pavlović.
Za četiri godine Pavlović je četiri puta tresao tuđe mreže i dao je golove Jamajci, Kamerunu, Austriji i Mađarskoj.
- Ne znam koliko je to moguće da dam gol, a da ne pobedimo, moraću onda da ne dajem golove (smeh) samo da pobeđujemo. Nadam se da će vrlo brzo doći trenutak kada ću postići pobedonosni - optimista je Pavlović.
Njegov prelazak u Milan izazvao je fenomenalnu reakciju javnosti, odavno jedan defanzivni fudbaler nije sa takvom pompom stigao u Seriju A...
- Da, bio sam malo iznenađen. Milan je ogroman klub sa velikom, dugom istorijom. I dalje mi je sve to nerealno, i dalje nisam svestan da sam došao na taj nivo, kada pogledam odakle sam krenuo. I koliko sam imao teških situacija kada sam napustio Partizan. Presrećan sam kako su me prihvatili i kako se sve do sada odvija. Sanjam da sa Milanom osvojim "skudeto" - kaže Pavlović.
Odličan start u ligi, sjajno izdanje protiv Parme, onda i gol u Rimu protiv Lacija...
- Imao sam dve solidne utakmice, šteta samo što nismo pobedili. Bitan je uvek taj neki prvi korak i meni je drago da sam ostavio dobar utisak i da su me navijači i fudbalska javnost u Italiji prihvatili na fantastičan način. Nadam se da će tako biti ubuduće i da ćemo slaviti u prvom narednom meču. Dve, tri pobede da povežemo i bićemo pri vrhu - kaže Pavlović.