Vesti
Sport
Novak Đoković se pridružio ekipi
11.09.2024. 20:00
Izvor: Politika
Novak Đoković se pridružio ekipi
Naš najbolji igrač započeo pripreme za duel sa Grčkom. – Mečevi će se igrati 14. i 15. septembra u hali „Aleksandar Nikolić” u Beogradu
Teniska reprezentacija Srbije se okupila u Beogradu i započela pripreme za duel sa Grčkom u okviru kvalifikacija za svetsku grupu Dejvis Kupa. Individualni i dubl mečevi zakazani su za 14. i 15. septembar u hali „Aleksandar Nikolić”.Selektor Viktor Troicki računaće na Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića i Hamada Međedovića u prvom pojavljivanju Srbije u glavnom gradu posle sedam godina. Prethodni put navijači iz prestonice su imali priliku da gledaju svoju tenisku reprezentaciju u duelu sa Španijom 2017. godine. Laslo Đere neće moći da brani boje naše zemlje zbog povrede, a sa timom će trenirati i juniorski reprezentativac Marko Maksimović kao sparing partner.Dan pred početak okršaja Srbije i Grčke biće održan žreb kada ćemo saznati direktne protivnike prvog dana. Subotnji program počinje od 15 časova, a ljubitelji srpskog tenisa imaće priliku da uživaju u dva meča singl konkurencije. Naredni dan kreće dublom u 13 časova, a ukoliko bude potrebno, nakon toga slede dva odlučujuća singl meča.
Novak je došao u Beograd gde je započeo treninge sa svojim saigračem Hamadom Međedovićem u okviru priprema za duel sa Grčkom. Najveći as protivnika ovog vikenda, Stefanos Cicipas, neće predstavljati svoju državu zbog povrede leđa zadobijene na nedavno održanom Ju-Es openu. Đoković se reprezentativno, nakon sedam godina, vraća beogradskoj publici kao olimpijski šampion. Početkom avgusta je u Parizu porazio Karlosa Alkaraza za prvu zlatnu medalju u tenisu.
Naš as je nedavno branio titulu na njujorškom grend slemu. Nakon iscrpljujućih turnira i nagle promene podloge Novak je eliminisan od Alekseja Popirina već u trećem kolu. Pošto je izgubio mnogo poena ranim ispadom sa turnira u SAD, srpski teniser pao je na četvrtu poziciju ATP rang-liste.Ovogodišnji Dejvis Kup započeo je ove nedelje. Šesnaest najboljih reprezentacija svrstane su u četiri grupe, odakle kreće borba za titulu najbolje teniske nacije na svetu. Srbija je u februaru ispustila priliku da se pojavi na ovom takmičenju pošto je poražena od Slovačke sa 4:0 u mečevima. Ako za vikend savladamo Grčku u Beogradu, naša reprezentacija koja je trenutno peta na svetskoj listi će obezbediti plasman u plej-of za svetsku grupu Dejvis kupa sledeće godine.