Vesti
Sport
„Ne sme da ode iz kluba, milioni neće pobeći“: „Zvezdin Mesi“ Maksimović u derbiju oduševio i legendarnog Šestića
24.09.2024. 20:00
Izvor: Danas
„Ne sme da ode iz kluba, milioni neće pobeći“: „Zvezdin Mesi“ Maksimović u derbiju oduševio i legendarnog Šestića
Retki su igrači tako plemenitog kova u modernom fudbalu kao što je talentovani vezista Crvene zvezde Andrija Maksimović.
Na debiju na glavnoj pozornici, u ubedljivoj pobedi crveno-belih nad Partizanom u 174. večitom derbiju (4:0), lakoćom pokreta se izborio za jednu od glavnih uloga i postao jedan od heroja trijumfa gostiju.
Efektnim potezima Maksimović je dodatno uništio već poljuljano samopouzdanje smušene odbrane crno-belih i za 63. minuta uspeo da utisne lični pečat u debele spise večitih derbija.
Momak koga zovu Zvezdin Mesi (nadimak mu je kao dečaku dala sestra zbog frizure koja je podsećala na slavnog Argentinca) je postao najmlađi asistent u istoriji duela beogradskih komšija, a jedino je Luka Jović mlađi debitant od otresitog dečkića iz Novog Pazara koji se nameračio na večitog rivala.Maksimović se predstavio razmaženoj zvezdaškoj javnosti sa 17 leta, tri meseca i 18 dana, a za prikazano je već zavredeo poziv u seniorski nacionalni tim, pošto ga je selektor Dragan Stojković uvrstio na spisak za mečeve Lige nacija sa Švajcarskom i Španijom.
Učinkom mlađanog naslednika u crveno-belom dresu oduševljen je i Miloš Šestić, jedan od najvećih virtuoza koji su ikada nosili dres kluba iz Ljutice Bogdana.
– Klinac je baš dobar fudbaler. Napominjem samo da sa njim mora oprezno da se radi kako bi ostao čvrsto na zemlji. Sa obe noge, da ga ne opiju minuti popularnosti koje je zaslužio partijom u derbiju sa Partizanom. Imao je uz sebe odlične saigrače koji su mu pomogli da se oslobodi pritiska. Ostalo ste i sami videli – istakao je Šestić za Danas.U savremenom fudbalu nema mnogo sentimentalnosti. Nekada i sluha. Crvena zvezda daje poslednjih godina šansu igračima stasalim u svojoj omladinskoj školi, ali su pojedini, poput Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića prodati prošle sezone posle samo nekoliko dobro odigranih utakmica u seniorskoj konkurenciji. Šestić ima dobronameran savet za Maksimovića.
– Mora da ostane na “Marakani” nekoliko godina i da se ovde dokaže. Ako bude uskoro otišao napolje nigde neće igrati. Na Zapadu je teško, a Andriji je potrebno da u Zvezdi stekne rutinu. Ima ogroman potencijal da postane veliki igrač, samo je potrebno strpljenje. Milioni neće pobeći ako bude napredovao, ali, o tom-potom – jasan je Šestić.Član generacije crveno-belih koja je 1979. godine igrala finale Kupa UEFA zadovoljan je što su Zvezdina deca dobila priliku u svom klubu i po okončanju omladinskog staža.
– Odlična je stvar što naši klinci imaju sve veću minutažu. Pored Maksimovića mi se dopadaju mnogo i Ognjen Mimović i Jovan Šljivić.
Šestić je prokomentarisao i najubedljiviju pobedu nekog gostujućeg tima u istoriji večitih derbija.
– Bilo je vreme da ubedljivo slavimo. Partizan se stalno vadio u poslednje vreme, sada su dobro prošli. Zvezda je dokazala da je neprikosnovena u Srbiji, a mogu da kažem da sam zadovoljan i partijom protiv Benfike u Ligi šampiona. Ako tim Vladana Milojevića bude pružao slične partije u nastavku takmičenja imaće čemu da se nada u pojedinim utakmicama Lige šampiona protiv vrlo jakih protivnika – konstatovao je Šestić.