Vesti
Sport
Đoković se oglasio povodom kraja karijere Rafaela Nadala: Poruka od koje će emotivan biti svaki ljubitelj tenisa!
10.10.2024. 20:00
Izvor: Hot sport
Đoković se oglasio povodom kraja karijere Rafaela Nadala: Poruka od koje će emotivan biti svaki ljubitelj tenisa!
Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisera svih vremena, objavio je da se povlači iz profesionalnog tenisa. Nakon godina borbe sa povredama, posebno tokom poslednje dve, Nadal je odlučio da okonča karijeru.
U emotivnom obraćanju, zahvalio je svima u svetu tenisa, uključujući i svoje najveće rivale, i najavio da će mu poslednji turnir biti finale Dejvis kupa, čime će simbolično zatvoriti krug, s obzirom na to da je jedan od prvih uspeha u njegovoj karijeri bio upravo Dejvis kup 2004. godine u Sevilji:
-Pozdrav svima. Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve.Mislim da nisam mogao da igram bez limitacija. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme da je donesem. Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vreme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što sam ikada mogao da zamislim.Veoma sam uzbuđen što će mi poslednji turnir biti finale Dejvis kupa gde ću predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam obrnuo ceo krug, jer mi je jedan od prvih uspeha u karijeri bilo igranje u finalu Dejvis kupa u Sevilji 2004. godine.Osećam se veoma, veoma srećnim zbog svih stvari koje sam doživeo. Želim da se zahvalim celoj teniskoj industriji. Svima koji su deo ovog sporta, svim svojim kolegama, posebno mojim najvećim rivalima. Proveo sam mnogo sati sa njima i proživeo mnogo trenutaka koje ću pamtiti ceo život-, izjavio je Španac.
On se u opisu videa zahvalio na 12 svetskih jezika, uključujući poruku na srpskoj ćirilici.
Povodom povlačenja Kralja šljake, oglasio se i njegov najveći rival, Novak Đoković.„Rafa, jedan post nije dovoljan da iskažem poštovanje koje gajim prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje svako može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost, borbeni duh će se učiti decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si sve morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurnuo do granice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoj strast za predstavljanjem Španije je uvek bila izuzetna. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup timom Španije. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri“, napisao je Đoković.