Vesti
Sport
Spajić i dalje žali zbog derbija: "Nikome ništa nije poklonjeno, ćeraćemo se mi još!"
11.03.2024. 20:00
Izvor: sportske.net
Spajić i dalje žali zbog derbija: "Nikome ništa nije poklonjeno, ćeraćemo se mi još!"
I dva dana kasnije žali za propuštenom šansom.
Štoper Crvene zvezde Uroš Spajić žali za propuštenom prilikom u 172. "večitom" derbiju.
Spajić je gostujući na TV Arena sport proglasio Aleksandra Jovanovića za heroja derbija.
"Junak utakmice je Aca Jovanović, jer je fantastično branio. Ima ogromne zasluge što je Partizan otišao neporažen. Žal je velika, jer smo zaista dominirali. Očekivali smo da nas Partizan čeka niskim blokom i ugrožava iz tranzicije, dok smo mi skupo platili promašaje. Već u prvom poluvremenu trebalo je da vodimo s dva, tri gola razlike. Nismo uspeli, pa smo od toga da držimo sve pod kontrolom došli u situaciju da jurimo rezultat i spašavamo živu glavu", rekao je Spajić u emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport.
Osim zbog Jovanovića, Spajić žali i zbog propuštenih prilika.
"Najveća zamerka ide nama, za dekoncentraciju i gubljenje fokusa. Svako je dao maksimum, ali jednostavno nismo uspeli da budemo efikasniji. Ne pamtim kada smo ovoliko prilika napravili, statistički gledano mnogo više nego, recimo, protiv Voždovca u prvom kolu, a taj meč smo dobili. Nismo smeli ni da dozvolimo da nam Partizan iz našeg poseda da gol. U prvom poluvremenu smo prvo bili frustrirani, jer smo potrošili puno energije a dali samo jedan gol, a onda nas je i to uzdrmalo. Zato smo slabije ušli u drugo... Ali, ništa još nije gotovo. Oni su proslavili jedan bod, svaka im čast, ali ništa još nije gotovo. Ćeraćemo se još!", poručio je Spajić.
On se složio sa trenerom Vladanom Milojevićem na temu povlašćenosti u borbi za titulu.
"Nadovezao bih se na to što je šef rekao, dugo to traje, a nema potrebe za tim. Niko nikome ništa nije poklonio, ni nama ni njima, glavni akteri bi trebalo da se bave fudbalom, a ne stvarima koje nemaju veze s mozgom. Naravno, da je ogromna tenzija, ali derbi je bio pravi spektakl. Srpskom fudbalu su potrebni jaka Zvezda i jak Partizan", ističe Spajić.
Štoper Zvezde ističe da je srećan zbog gola, ali da žali za pobedom.
"Meni najdraži gol. Dao sam u svakom klubu u kom sam igrao, ali ovo je nešto drugo. Ne mogu da ga poredim s drugima, jer za Zvezdu igram s emocijom. Sama izlazi... Doneo mi je najveću radost. Ali, ponavljam, krivo mi je što nismo pobedili", otkrio je on.