Vesti
Politika
Milićević u Crnoj Gori: Srbi moraju biti jedinstveni gde god žive
20.08.2024. 20:00
Izvor: RTV
Milićević u Crnoj Gori: Srbi moraju biti jedinstveni gde god žive
Podgorica - Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević razgovarao je u Podgorici sa potredsednikom Vlade Crne Gore za infrastukturu i lokalni razvoj Milunom Zogovićem i predsednikom Demokratske narodne partije i poslanikom u Skupštini Crne Gore Milanom Kneževićem o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i mehanizmima saradnje sa matičnom državom.
Milićević je istakao da je dobro što srpski narod konačno ima svoje predstavnike u izvršnoj vlasti Crne Gore i da je uveren da će to doprineti kako boljem položaju našeg naroda u ovoj susednoj državi, tako i građenju mostova i čvršćih veza između Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz njegvoog kabineta.
Sagovornici su se saglasili da Srbi moraju biti jedinstveni gde god žive.
"Srbi su uvek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni. To jedinstvo se ne odnosi samo na nas koji živimo u Srbiji, već na sve naše sunarodnike gde god oni živeli. I zato je veoma važno da vi u Crnoj Gori budete jedinstveni i složni u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa", istakao je Milićević.
On je pozvao Zogovića i Kneževića da učestvuju na velikom okupljanju Srba iz dijaspore i regiona koje će se pod sloganom Jedinstvo i snaga Srbija održati 31. avgusta i 1. septembra u Domu Narodne skupštine u Beogradu.
Milićević je sagovornike upoznao i sa učešćem mališana iz Crne Gore u tematskim letnjim kampovima čiju je organizaciju njegov kabinet ove godine finansirao u 17 gradova i opština širom Srbije. Razgovarano je i o podršci matične države srpskim organizacijama i udruženjima u Crnoj Gori. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom dodelio je sredstva za ukupno 11 srpskih organizacija iz Crne Gore, navedeno je u saopštenju.